Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije uputilo je zainteresiranima dva javna poziva i to:

– Javni poziv za uvid u zahtjev u postupku izdavanja okolišne dozvole za proizvodni pogon – pilana ALBA S d.o.o. Kupres.

– Javni poziv za uvid u zahtjev u postupku izdavanja okolišne dozvole za objekt pilane s proizvodnim pogonom TTD DOLAC d.o.o. Tomislavgrad.

U prvom Javnom pozivu za uvid u zahtjev u postupku izdavanja okolišne dozvole za proizvodni pogon – pilana ALBA S d.o.o. Kupres podnio je Ministarstvu graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ zahtjev za izdavanje okolišne dozvole za proizvodni pogon – proizvodnja I rezanje drvne građe, max kapaciteta proreza 5 000 m3/god. Pogon je lociran na adresi Jure i Bobana 26, Kupres, udaljen 1,5 km od centra grada na zemljištu označenom kao k.č. br. 210/1 i k.č. 209, K.O. Otinovci, općina Kupres.

U drugom Javnom pozivu za uvid u zahtjev u postupku izdavanja okolišne dozvole za objekt pilane s proizvodnim pogonom TTD DOLAC d.o.o. Tomislavgrad podnio je Ministarstvu graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ zahtjev za izdavanje okolišne dozvole za objekt pilane s proizvodnim pogonom – proizvodnja rezane drvene građe i vrtne garniture, instaliranog kapaciteta 12 000 m3/god. Lokacija pogona je u mjestu Šujica, općina Tomislavgrad na zemljištu označenom kao k.č. broj 3375,  k.č. broj 3376/1,  k.č. broj 3377/1 u  K.O.  Šujica.

Zahtjev sa pripadajućom dokumentacijom za oba javna poziva može se dobiti na uvid u prostorijama Ministarstva – sektor zaštite okoliša, soba broj 51, svakim radnim   danom u  vremenu  od  9.00 – 15.00 sati do 12. Veljače  2020. godine.

Javne pozive možete pogledati i preuzeti u rubrici Javni pozivi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok