Djelatnici PU Livno su sukladno odredbama čl. 234. st. 5 Zakona o kaznenom postupku F BiH, a u svezi sa odredbama članka 233 ZKP F BiH podnijeli Kantonalnom tužiteljstvu K 10 u Livnu, posebno izvješće o počinjenom kaznenom djelu „Teška krađa“ iz čl. 287 KZ F BIH protiv A.K. rođen 1994. godine u Livno.

Naime, dana 05.02.2020 godine u 08,45 djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da je tijekom prethodne noći 04/05.02.2020 godine od strane NN počinitelja ili više njih izvršena provala u zlatarnu u ul. kneza Mutimira u Livnu, kom prilikom je otuđena određena količina srebrenog nakita.

Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Livno došli su do saznanja da je A.K. rođen 1994.godine u Livnu, u cilju pribavljanja protiv pravne imovinske koristi, dana 05.02.2020 godine oko 03,00 sata ušao u prazni devastirani poslovni prostor u ul. K. Mutimra pored zlatarne „Zlatar i urar“, nakon čega je uz pomoć odgovarajućeg alata napravio rupu u zidu, te na taj način ulazi u prostorije zlatarne. Nakon ulaska u prostor zlatarne A.K. uzima određenu količinu srebrenog nakita i satova, nakon čega se udaljava u nepoznatom pravcu.

Opisanom djelatnošću postoji osnovana sumnja da je A.K. počinio kazneno djelo „Teška krađa“ iz čl. 287 KZ FBiH.

Priopćeno je iz MUP-a HB županije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com