Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Općinski sud u Livnu je 08. veljače 2020. godine, osumnjičenom A.K. rođenom 1994. godine u Livnu, gdje je i nastanjen odredio jednomjesečni pritvor radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Teška krađa iz članka. 287. stavak. 1. točka a) Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je u noći, 05. veljače oko 03,30 sati u ulici Kneza Mutirmira u Livnu uporabom sile i pogodnog alata provalio u zlataru vlasništvo N. T., te sa pultova i iz ladica bespravno uzeo i za sebe prisvojio više komada srebrnog nakita, lančiće, prstenje i naušnice u vrijednosti od oko 17.000,00 KM.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog koji je priznao počinjenje kaznenog djela koje mu je stavljeno teret, postupajući Kantonalni tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju strah da će ponoviti kazneno djelo ili će dovršiti pokušano kazneno djelo ili da će počiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 godine ili teža, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka c) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livno, protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku. „Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja“

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok