Gradonačelnik Grada Livna Luka Čelan donio je zaključak o dodjeli stipendija studentima u akademskoj 2019./20. godini.

Za ovu akademsku godinu Grad će stipendirati ukupno osamdeset redovitih studenata s prebivalištem na području Grada Livna što je u odnosu na ranije godine veći broj za dvanaest stipendista.

Od spomenutog broja uspješnim i darovitim studentima bit će dodijeljeno dvadeset i pet stipendija i to sedam studentima prve godine a osamnaest stipendija studentima druge i viših godina studija.

Studentima obitelji slabijeg imovnog stanja bit će dodijeljeno četrdeset pet stipendija od čega deset studentima prve godine i trideset pet stipendija druge i viših godina studija. Također će biti stipendirana djeca branitelja s ukupno deset stipendija.

Mjesečni iznos stipendije je stotinu konvertibilnih maraka za ukupno deset mjeseci akademske godine što u konačnici iznosi tisuću konvertibilnih maraka za svakog stipendiranog studenta.

Dodjela stipendija vršit će se sukladno Pravilniku o načinu i uvjetima stipendiranja uspješnih i darovitih studenata, studenata iz obitelji slabijeg imovnog stanja i studenata-djece branitelja.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Livna raspisalo je natječaj koji ostaje otvoren do 6. ožujka 2020. godine.

Svi potrebni uvjeti navedeni su u natječaju objavljenom na službenim stranicama Grada Livna.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok