Franjevački samostan Gorica i Franjevački muzej i galerija Gorica-Livno pokrenuli su prošle godine inicijativu oko uređenja spomen-obilježja Gabrijelu i Štefi Jurkić na Groblju sv. Mihovila na Gorici.

Idejno rješenje spomen-obilježja izradio je Anto Jurkić, akademski kipar iz Zagreba. Sveukupni troškovi realizacije projekta iznose 68.000,00 KM.

Do sada smo, uz pomoć donatora, uspjeli prikupiti cca. 50.000,00 KM. Radovi na spomen-obilježju su u tijeku. Budući da je riječ o zahtjevnom projektu, u financijskom smislu, prisiljeni smo zatražiti i Vašu pomoć.

Pozivamo sve Vas dragi Livnjaci, u Livnu i svijetu, da nam svojim donacijama, sukladno Vašim mogućnostima, pomognete realizirati projekt izgradnje spomen-obilježja Gabrijelu i Štefi Jurkić. Izradom Jurkićeva spomen-obilježja, odužit ćemo se znamenitom sugrađaninu i velikom umjetniku.

Vaše uplate možete izvršiti na transakcijski račun Franjevačkoga samostana sv. Petra i Pavla na Gorici kod UniCredit Bank dd:

3381502281182268

za uplate iz inozemstva:

SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA393381504881183654

Samostanska Uprava na Gorici

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com