U prepunoj velikoj Sali BZK Preporod Livno sinoć 28. 02. 2020. godine, održana je Izborna konstituirajuća Skupština KO SDA Livanjskog kantona.

Pored izabranih delegata Izbornoj skupštini prisustvovao je i veliki broj članova i simpatizera stranke, kao i veliki broj predstavnika društvenog, kulturnog i vjerskog života Livanjskog kantona.

Jednoglasnom odlukom prisutnih delegata na Skupštini KO Stranke demokratske akcije Livanjskog kantona, dr.sc. Hikmet Hodžić izabran je za predsjednika Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA.

Dr.sc. Hikmet Hodžić kao dugogodišnji istaknuti član SDA, predložen je od sva četiri gradska odnosno općinska odbora SDA u Kantonu 10, te kao kandidat deklarativno dobio povjerenje članstva da predstavlja stranku u narednom periodu.

Nakon uspješno provedenih izbornih Skupština u jednom Gradskom i tri Općinska odbora Livanjskog kantona, od predlaganih kandidata za potpredsjednike su izabrani: Nasko Zahirović iz Tomislavgrada i Arif Kovačević iz Glamoča.

Također je tajnim glasanjem, izabrano i preostalih šest članova Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA K10.

Obraćajući se stranačkim kolegicama i kolegama, novoizabrani predsjednik Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA K10 dr.sc. Hikmet Hodžić apostrofirao je kako je jedinstvo stranke na svim nivoima osnovni zadatak i da tom segmentu namjerava posvetiti maksimalnu pažnju: „Međusobno razumijevanje i sinergija Izvršnog odbora Kantonalne organizacije sa svim odborima u Kantonu i šire je jako bitna. Namjera nam je maksimalno sarađivati i sa svim institucijama i organizacijama na ovom prostoru, a posebnu pažnju ćemo posvetiti obrazovanju i mladima u Livanjskom kantonu.“

Priopćeno je iz ove stranke.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok