Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine objavila je javni natječaj za popunu radnog mjesta državnog službenika u Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine.

Traži se stručni savjetnik za pravna pitanja u Kantonalnom poreznom uredu Livno – Odsjek za zajedničke i opće poslove, na određeno vrijeme do povratka državne službenice sa porodiljnog odsustva – 1 (jedan) izvršitelj.

Opis poslova:

Priprema odgovore poreznim obveznicima i zaposlenim u kantonalnom poreznom uredu o određenim pitanjima iz nadležnosti kantonalnog poreznog ureda; obavlja složenije pravne poslove iz djelokruga kantonalnog poreznog ureda; zastupa kantonalni porezni ured odnosno Poreznu upravu u prekršajnim predmetima, a po ovlaštenju direktora Porezne uprave i Pravobranilaštva i u drugim predmetima pred nadležnim sudovima; pruža pomoć pri izradi složenijih akta koja u upravnom postupku donose organizacijske jedinice kantonalnog poreznog ureda; prati i evidentira pokrenute postupke likvidacije ili stečaja pravnih lica i o tome odmah izvještava organizacijske jedinice u cilju poduzimanja mjera za zaštitu javnog interesa, učestvuje u izradi općih akata Porezne uprave; vrši i druge poslove po nalogu šefa Odsjeka.

Pripadajuća osnovna neto plaća: 1424,21 KM

Više informacija možete saznati ovdje >>>

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija