Odlukom Kriznog stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije od 12.ožujka zbog korona virusa obustavljena je nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području županije. Također, obustavljen je i rad dječjih vrtića, a odgođene su i kulturna i sportska događanja.

Ova odluka je bila okidač za povećanu potražnju osnovnih namirnica u svim većim  trgovačkim centrima na području Livna. Pa tako doznajemo da je tijekom jučerašnjega dana porasla potražnja za brašnom, šećerom, soli i ostalim osnovnim namirnicama.
Kako Livno Online doznaje zaliha ima dovoljno i kupci nemaju razloga za brigu.

Kada su u pitanju ljekarne u Livnu tu je došlo do nestašice zaštitnih maski, a pojedine ljekarne su ostale i bez dezinfekcijskih sredstava.

Inače, Dom zdravlja Livno je obavijestio korisnike usluga da ne dolaze u ambulante ukoliko to nije neophodno, a ukoliko moraju da o tome prije obavijeste svog liječnika.

>>> Dom zdravlja Livno: Izbjegavajte dolazak u ambulante osim ako je to neophodno

I Konzulat RH u Livnu je ograničio dolaske i način postupanja prema strankama.

>>> Konzulat RH u Livnu: Konzularne stranke i ostale posjetitelje primat će se isključivo po prethodnoj najavi i uz procjenu žurnosti

Bh vlasti su jučer odlučile uvesti obveznu samoizolaciju za državljane BiH koji dolaze iz inozemstva. Na sastanku je donesena odluka da svi građani koji iz inostranstva dolaze u BiH idu u izolaciju u trajanju od 14 dana, te ova odluka stupa na snagu 16. ožujka.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok