Na području Hercegbosanske županije 15 osoba u kućnoj izolaciji. Problem sa onima koji su stigli iz Njemačke a nisu se javili epidemijologu.

Epidemiolog i član kriznog stožera ravnateljica zavoda za javno zdravstvo HBŽ dr. Dijana Mamić za Kupreški radio je kazala kako je za sad epidemiološka situacija na području naše županije zadovoljavajuća i kako nema oboljelih osoba. Ukupno 15 osoba koje su stigle iz zapadnoeuropskih zemalja u svoje općine su se na vrijeme javile i određena im je kućna izolacija od 14 dana. Istaknula je kako ima informaciju da su neke od osoba koje su ovih dana stigle izbjegle javiti se i nisu pod nadzorom. Takav oblik ponašanja je krajnje ne odgovoran i kažnjiv. Do sad poduzete mjere vezane za prekid nastave su preventivnog karaktera i treba ih poštovati, a kroz naredne dane bit će obavljena dezinfekcija škola na području naše županije.

Dr. Mamić je apelirala na građane da ne zlorabe telefon za ne potrebna pitanja i da na taj način olakšaju rad zavoda za javno zdravstvo. Broj telefona za kontakt je 034-200-563.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok