Večeras je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije u Livnu održana izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Hercegbosanske županije posvećena trenutnoj situaciji izazvanoj korona virusom.

Sjednici je predsjedavao predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, a ujedno i predsjednik Stožera civilne zaštite Hercegbosanske županije, Ivan Jozić. Sjednici su nazočili uz ministre i predstavnici Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i predstavnici Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije.

Na sastanku je istaknuto kako u Hercegbosanskoj županiji nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze korona virusom, a broj osoba koje su stavljene pod zdravstveni nadzor i kućnu izolaciju je 32.

Analiziran je i ulazak osoba iz rizičnih zemalja, a posebice iz Njemačke i Italije na prostore Hercegbosanske županije preko graničnih prijelaza. Razgovarano je i o pripremljenosti zdravstvenih ustanova u slučaju pojave korona virusa, kao i o okupljanju građana.

Na temelju rasprave zaključeno je da se sazove izvanredna sjednica Vlade Hercegbosanske županije kako bi se iznašla najbolja rješenja za trenutnu situaciju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok