Zbog ozbiljnosti situacije s korona virusom u subotu 14. ožujka 2020. godine održana je izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Hercegbosanske županije, a potom i izvanredna 3. sjednica Vlade HBŽ.

Na izvanrednoj sjednici Vlade HBŽ doneseni su precizni zaključci. Informacije s obje sjednice objavljene su na službenoj web stranici Vlade HBŽ i proslijeđene su odmah medijima: portalima i javnim elektronskim medijima.

Međutim, pojedini portali i javni elektronski mediji objavili su, posebice u naslovima, netočne informacije o tijelu koje je donijelo Zaključke.

Sukladno Zakonu Zaključke je donijela Vlada Hercegbosanske županije, a ne stožeri.

U ovakvoj situaciji ne može i ne smije biti proizvoljnosti. Mediji se moraju pridržavati Etičkog kodeksa novinarstva i novinarskog profesionalizma. Da su se dosljedno i vjerodostojno preuzimale informacije sa službene web stranice Vlade HBŽ do ovoga zacijelo ne bi došlo.

Nadamo se da će ubuduće mediji profesionalno preuzimati informacije sa službene stranice Vlade Hercegbosanske županije kako bi se javnost dosljedno i istinito informirala o poduzimanju svih mjera na preventivi od korona virusa.

Priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok