Priopćenjem za javnost se oglasilo i Kantonalno tužiteljstvo u Livnu:

Obavještavamo javnost da će Kantonalno tužilaštvo Kantona 10 u Livnu, zbog stanja nesreće izazvanog Corona virusom u skladu sa preporukama nadležnih tijela organizirati rad na način kako je to navedeno u odluci Glavnog kantonalnog tužioca.

Na osnovu člana 6. Zakona o kantonalnom tužilaštvu Kantona 10, člana  8. Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i poslovanju Kantonalnog tužilaštva Kantona 10. a u skladu sa preporukama Vlade Federacije   od 16.03.2020. godine , 

d o n o s i m

O D L U K U

O organizaciji rada Kantonalnog tužilaštva Kantona  10 za vrijeme trajanja stanja nesreće u Federaciji BiH 

Za vrijeme trajanja stanja nesreće , Kantonalno tužilaštvo Kantona 10 će organizovati rad radi obavljanja svojih nadležnosti na način da će provoditi samo najnužnije poslove na  hitnim  predmetima.

S tim u vezi , tužilaštvo će od 18.03.2020. godine do daljnjeg , funkcionisati na slijedeći način :

1.    Uprava tužilaštva , organizacija rada :

Obezbijedit će se da pisarnica u toku radnog vremena može izvršavati poslove prijema i otpreme pošte i distribuciju predmeta dežurnom tužiocu . To podrazumijeva da je na poslu prisutan jedan upisničar , jedan daktilograf i dežurni tužilac .

Preporuka za prijem i otpremu pošte : obezbijediti da se prijem pošte i stranaka svede na najmanju moguću mjeru .

Obezbijediti da u uredu glavnog tužioca bude prisutan uposlenik , kako bi ured nesmetano funkcionisao .

Svaki uposlenik će svoj posao raditi na dan kada je prisutan na poslu .

Uposlenice koje borave kući radi čuvanja djece do 10 godina upučuju se na rad od kuće , što znači da će radne zadatke koje dobiju u rad obavljati od kuće .

2.    –  Dežurni tužilac će raditi redovne tužilačke poslove , kao i hitne predmete , te davati       uputstva policijskim agencijama vezana uz njihov rad .

-    Prijem i formiranje predmeta u pisarnici vršit će se redovno , uobičajeno i s tim u vezi će se vršiti redovno zaduživanje kroz TCMS sistem .

3.    Radno vrijeme  :

Utvrđuje se da je radno vrijeme Kantonalnog tužilaštva  od 09.00 do 14.00 sati .

4.     Svi tužioci i uposlenici Kantonalnog tužilaštva su obavezni biti dostupni na svoje mobilne telefone .

Glavni tužilac, Vaso Marinković

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija