U cilju provođenja izvanrednim mjera za sprečavanje i suzbijanje bolesti, te zaštite i spašavanja stanovništva, na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravlja, socijalne skrbi i prognanih HB županije, Vlada HB županije na sjednici održanoj dana 17.03.2020 godine donijela je odluke o zabrani rada ugostiteljskim objektima svih kategorija, a trgovačkim centrima ograničava se rad od 07,00 do 18,00 sati, svakim radnim danom i u dane vikenda do 30.ožujka 2020 godine.

Također, svim građanima koji se dolaze s područja gdje se raširio virus COVID – 19,( Kina, Južna Koreja, Iran, Italija , Njemačka ,Francuska, Španjolska, s tim da se lista ovih zemalja može mijenjati ) u skladu s trenutnim procedurama na području F BiH, biti će propisana mjera obavezne kućne izolacije u razdoblju od 14 dana, od strane nadležnog sanitarnog inspektora ili epidemiološke službe.

Ovom prilikom MUP-a K 10 skreće pozornost svim građanima o ozbiljnosti situacije i da se pridržavaju uputa nadležnih institucija, vlasnicima ugostiteljskih objekata i trgovačkih centara da se pridržavaju odluka Vlade HB županije, a građanima koji dolaze s područja gdje se raširio virus COVID -19 na području HB županije, da poštuju mjeru kućne izolacije ( samoizolacije ), u cilju sprečavanja sirenja virusa. Djelatnici MUP-a K 10 zajedno će s djelatnicima Općinske i Županijske inspekcije vršiti će nadzor na provođenjem Odluke Vade HB županije, sukladno okvirima iz svoje nadležnosti.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com