Hercegbosanska županija još nema usvojen proračun za ovu godinu. Pa je tako u borbu protiv pandemije korona virusa HB županija krenula gotovo prazne blagajne.

Predsjednik Vlade HB županije Ivan Jozić kaže da cijelo vrijeme moli Ministarstvo financija HBŽ da se proračun dostavi i da isti dođe na Vladu.

Branko Ivković, predsjednik ŽO HDZ-a BiH HB županije, smatra kako se proračun koristi kao instrument u političkoj borbi, s obzirom da je ministar financija u Vladi HBŽ iz Tomislavgrada, a ujedno je i predsjednik OO HDZ-a BiH Tomislavgrad.

Poslušajte više u prilogu BHRT-a:

 

Jučer je Krizni stožer civilne zaštite HBŽ zadužio Ministarstvo financija Hercegbosanske županije da do 24. ožujka 2020. godine do 16 sati dostavi Prijedlog proračuna Hercegbosanske županije Vladi Hercegbosanske županije kako bi Vlada utvrdila prijedlog Proračuna, te isti uputila u Skupštinu Hercegbosanske županije radi žurnog usvajanja istog zbog novonastale situacije prouzročene pojavom korona virusa (COVID-19), te proglašenje nesreće na području Hercegbosanske županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok