Draško Dalić; Foto: Livno Online

Draško Dalić, predsjednik Županijske neovisne liste i zastupnik u Skupštini HB županije, na službenoj facebook stranici stranke tvrdi da pojedini vlasnici ugostiteljskih objekata u HB županiji rade ilegalno.

Naime, odlukom Vlade HB županije od 17.ožujka 2020.godine zabranjen je rad svim ugostitejskim objektima na području HB županije zbog pandemija korona virusa.

Dalić tvrdi da su pojedini vlasnici objekata zatamnili stakla i da rade unatoč zabrani.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Svi smo odgovorni

Na toliko se mjesta i prilika svakodnevno upozorava na pravila ponašanja u ovoj „korona situaciji“, no neki nikako te informacije procesuirati.

Stoga vas u ovom vremenu koje nije ni za što drugo nego za zajedničko djelovanje i mi pozivamo na poštivanje svih uputa Kriznih Stožera.

Pravila su jednostavna i nećemo ih ponavljati.

Držimo ih se i poštujmo one koji ih se drže!

Također, ovako javno posebno se obraćamo vama koja ista svjesno i očito namjerno kršite.

To su prije svega nekoliko vlasnika ugostiteljskih objekata u Livnu i Tomislavgradu, a vjerojatno ih ima i u drugim općinama županije, na koje nam je anonimno ukazano, koji su u posljednje vrijeme zatamnili staklene plohe svojih objekata s ciljem ilegalnog rada i stjecanja zarade na ovoj situaciji.

Zatim tu ste i svi vi koji usluge istih koristite.

I jedni i drugi ovakvim ponašanjem puno govorite o sebi, ali sada nije ni mjesto ni vrijeme za detalje i analize.

Stoga vas u brizi za svakog čovjeka pa i vas same, članove vaših obitelji, onih s kojima se susrećete, molimo da s istim prestanete.

Ako pak ne želite paziti na sebe, to je vaša stvar, ali nemate pravo ugroziti drugoga, a u čiju ćete nazočnost možda po privatnoj ili čak i službenoj dužnosti doći.

I na kraju, vi koji ste u samoizolaciji ili izolaciji - potencijalno ste nositelji oružja koje može ubiti mnoge ne vjerujem da itko to želi.

Brzo prođe četrnaest dana, a cijeli život može trajati grižnja savjesti.

Tko si to želi priuštiti?

I ovo će nadamo se uskoro proći.

Tada raspravljajmo tko je svojim ponašanjem bio u pravu tko u krivu.

Do tada čuvajmo jedni druge, ostanimo doma ako nismo u nekoj obvezi, poštujmo upute struke, pridržavajmo se odluka Kriznih Stožera!

Livno, 24. ožujka 2020. godine

Predsjednik Županijske neovisne liste:

Draško Dalić

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok