Svjetska zdravstvena organizacija je 7. travnja 2020. godine posvetila medicinskim sestrama i primaljama sa sloganom – Podržimo sestre i primalje kako bi se naglasila njihova uloga u očuvanju zdravlja u svijetu, a 2020. godinu proglasila Međunarodnom godinom medicinskih sestara i primalja kako bi odali počast medicinskim sestrama i primaljama te osvijestili javnost o njihovoj važnosti.

Ovo je prvi puta da su se međunarodne organizacije diljem svijeta ujedinile kako bi ukazale na ulogu primalja i medicinskih sestara.

Medicinske sestre i ostali zdravstveni radnici  danas su na prvoj liniji kada je u pitanju odgovor na COVID-19 i osiguravaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, tretman i njegu, ujedno vode dijalog u zajednici koji se odnosi na prisutni strah i brojna pitanja, a u određenim slučajevima prikupljaju i podatke za kliničke studije. Jednostavno bez sestara ne bi bilo adekvatnog odgovora.

Ovim putem se zahvaljujemo svim medicinskim sestrama, primaljama i medicinskim radnicima.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com