Zbog nastalih okolnosti uzrokovanih pandemijom Korona virusa Covid-19, Središnje nacionalno obilježavanje 28. Obljetnice osnivanja HVO-a koje je ove godine planirano u Rujanima kod Livna, odgođeno je, priopćeno je iz Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat.

"Kako bismo ipak na dostojanstven način prisjetili se naših poginulih, nestalih i umrlih suboraca, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane, pozivam sve predsjednike Udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a HB, da u međusobnoj koordinaciji organiziraju polaganje vijenaca i paljenje svijeća u svim općinama gdje je osnovan i djelovao HVO kao jamac opstojnosti i slobode hrvatskog naroda. Zbog simbolike punog zajedništva svih hrvatskih branitelja kako je to bilo u Domovinskom ratu, molim Vas da polaganje vijenaca i paljenje svijeća za naše poginule branitelje provedemo 08. travnja 2020. godine u 11 sati, pridržavajući se svih mjera zaštite i naputaka kriznih stožera o okupljanju najviše do pet osoba, poštujući mjere socijalnog distanciranja, kao i sve druge propisane mjere zaštite, čuvajući u prvom redu naše najbliže, naše prijatelje ali i sebe same", navodi se u priopćenju koje potpisuje general bojnik Vlado Džoić, voditelj Odjela.

U srijedu, 08. travnja 2020. godine u Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru u 17 sati bit će služena Sv. Misa za sve poginule, nestale i umrle pripadnike Hrvatskog vijeća obrane i ista će putem TV Herceg Bosne biti prikazana u izravnom prijenosu. Sve Vas koji ste u mogućnosti pratiti prijenos ove Sv. Mise, pozivam da u skrušenosti i zajedništvu uputimo naše molitve dragom Bogu za sve naše poginule, nestale i umrle branitelje.

"Dragi branitelji, pripadnici Hrvatskog vijeća obrane, svima Vama ali i svim obiteljima poginulih, nestalih i umrlih pripadnika HVO-a čestitam 28. Obljetnicu osnivanja Hrvatskog vijeća obrane, i svima Vama kao i Vašim obiteljima, neka je sretan, radostan i nadasve od dragog Boga blagoslovljen Uskrs, blagdan Uskrnuća Isusa Krista, kao temelja naše katoličke vjere", stoji u priopćenju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok