Župa Vidoši na svojim facebook stranicama objavila je upute o blagoslovu jela.

Budući da se nalazimo u teškom vremenu ugroze pandemije, u vremenu kad moramo paziti na svoje zdravlje i zdravlje drugih ljudi i poštivati propise Stožera civilne zaštite.

Svi, kao društvo čitavoga svijeta, proživljavamo teške trenutke i tražimo načine što bržeg izlaska iz ove pandemije i krize. I mi smo pozvani pridržavati se svih propisa sruke.

Pozvani smo biti Šimuni Cirenci koji pomažu čovječanstvu nositi teški križ zaraze; pozvani smo biti poput Veronike koja Kristu u bolesnima i umirućima, u liječnicima i medicinskom osoblju, u policajcima i svima koji moraju raditi da bismo mi bili zaštićeni i sigurni, briše umorno, znojno i krvavo lice; pozvani smo biti kao Marija koja sve ove događaje skuplja, prebire i nosi u svome srcu te ih prikazuje svome Sinu da ih pročisti i posveti.

Draga braćo i sestre, pozivamo vas da budete strpljivi , ovom situacijom i s mjeram koje donosi naš Stožer civilne zaštite, kako bismo što prije nastavili redoviti život obogaćeni jednim novim i teškim iskustvom. Molimo Gospodina da iz ove kušnje izađemo kao bolji ljudi, dosljedniji kršćani, ponizniji i skromniji u svom predanju i služenju uskrslom Gospodinu.

Ovih dana smo primili puno poziva o pitanju blagoslova Uskrsnih jela. Budući da se ne smijemo javno okupljati u velikom broju i da zbog sigurnosti svih nas moramo poštivati propise Stožera civilne zaštite, tako smo odlučili da ćemo proći kroz sva sela naše župe. Na jednom mjestu u selu izmolit cemo blagoslovnu molitvu, a nakon molitve proći ćemo kroz selo. Vas molimo da poštujući sve propise, ako želite i ako hoćete iziđete uz glavni put u svom selu, po jedno iz obitelji, držite razmak od 5m, bez ikakvog kontakta, s propisnom opremom s maskom i rukavicama. A mi ćemo proći i obaviti blagoslov ovim redom:

VELIKA SUBOTA 11. 4. 2020.

VIDOŠI 09:00, sati
BANDOVLJEVA DOLA 09:30, sati
GRGURIĆI 10:00, sati
MEGDAN – GRIVIĆA GAJ 10:30, sati
POTKRAJ – TUŠNICA 11:00, sati
LOPATICE 11:30, sati
LOPATINAC 12:00, sati
GLUVUŠE-GLAVICE-SMRIČANI 12:30, sati
POTOK 13:00, sati
STURBA 13: 30, sati
DOBRO 14:00, sati
ZAGORIČANI 14:30, sati.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok