Stožer Civilne zaštite Grada Livna kojim zapovijeda gradonačelnik Luka Čelan na redovitoj sjednici koje održava tijekom krizne situacije donio je nekoliko Odluka.

Riječ je o Odluci o izdvajanju sredstava za nabavku opreme Domu zdravlja Livno, Odluku o odobravanju sredstava za nabavku sjemenskog i sadnog materijala poljoprivrednim proizvođačima na području grada Livna,

Odluku o odobravanju sredstava Crvenom križu Grada Livna za nabavku paketa prehrambenih i higijenskih potrepština za socijalno ugrožene obitelji u Livnu, te Odluku o oslobađanju naknada za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada Livna.

Tako će u skladu s donesenom odlukom Grad Livno izvršiti nabavu defibrilatora i EKG aparata za potrebe Doma zdravlja Livno.

Također je Grad Livno u proteklom periodu za potrebe Doma zdravlja nabavio nekoliko beskontaktnih toplomjera te određenu količinu dezificijensa. Sva oprema bit će isporučena Domu zdravlja Livno kroz nekoliko dana.

Putem Službe za gospodarstvo i inspekcijske poslove Grad Livno je prikupio podatke o zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima za besplatnu podjelu sjemenskog i sadnog materijala za krumpir, kukuruz, grah, crveni luk, ciklu i mrkvu. Ukupno se prijavilo šesto osamdeset zainteresiranih osoba. Svi oni će javnim pozivom i pozivom putem telefona biti obaviješteni o načinu podjele i preuzimanja sadnog i sjemenskog materijala.

Također na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Livna Odlučeno je odobravanje sredstava za kupovinu stotinu paketa prehrambenih i higijenskih potrepština za socijalno ugrožene obitelji iz Livna.

Razmatrana je o Odluka o privremenom oslobađanju naknada za zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu Grada Livna. Odlučeno je da, zbog teške ekonomske situacije i nemogućnosti obavljanja svojih djelatnosti, počevši od 1. travnja 2020. godine zakupnine budu oslobođeni svi poslodavci koji imaju ugovor o zakupu prostora s Gradom Livnom.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija