Zajednica udruga HVIDR-e Hercegbosanske županije (HBŽ) obilježila je u srijedu u Tomislavgradu 28. godišnjicu utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane (HVO), pridržavajući se svih mjera zaštite i naputaka kriznih stožera vezanih za pandemiju koronavirusa.

Ispred spomen obilježja u Tomislavgradu, predstavnici Zajednice udruga upalili su svijeće i na dostojanstven se način prisjetili svih poginulih, nestalih i umrlih pripadnika HVO-a.

Zbog nastalih okolnosti uzrokovanih pandemijom virusa covid-19, središnje nacionalno obilježavanje 28. godišnjice osnivanja HVO-a koje je ove godine planirano u Rujanima kod Livna je odgođeno.

Iz Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat GV HNS -a preporučeno je da sve udruge proistekle iz Domovinskog rata HVO-a HB, u međusobnoj koordinaciji organiziraju polaganje vijenaca i paljenje svijeća u svim općinama gdje je osnovan i djelovao HVO kao jamac opstojnosti i slobode hrvatskog naroda. 

"Na današnji dan prije 28 godina osnovan je HVO što je bio početak organiziranog otpora hrvatskog naroda srpskoj agresiji u BiH. U ovakvim izvanrednim okolnostima kada je cijeli svijet ugrožen od pandemije koronavirusa uz poštivanje naredbe kriznog stožera paljenjem svijeća i kratkom molitvom prisjetili smo se na kratko tih teških ratnih dana i svih naših poginulih hrvatskih branitelja", za Fenu je kazao predsjednik Udruge HVIDR-e HVO-a HB Tomislavgrad Stipe Braovac.

Napomenuo je kako će u petak, 10. travnja predstavnici HVIDR-e HBŽ-a obići spomen obilježja na Kupresu kako bi na dostojanstven način obilježili 28. godišnjicu stradanja hrvatskog naroda na Kupreškoj visoravni, prenosi FENA.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok