Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije Stožer civilne zaštite HBŽ održao radni sastanak s dr. Draganom Čovićem, predsjedateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora i Borjanom Krišto, zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Stožer civilne zaštite HBŽ goste je upoznao o svemu onome što je do sada urađeno, o mjerama i zapovijedima koje su poduzete, o samom načinu provedbi mjera na području Hercegbosanske županije, kao i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Zapovjednik Stožera civilne zaštite Ivan Jozić zahvalio je svim građanima koji poštuju mjere koje je donio Županijski stožer civilne zaštite, te ih pozvao da i dalje budu odgovorni kako bi sačuvali svoje živote i živote drugih.

Uz cjelovitu pruženu činjeničnu situaciju o broju zaraženih i mjerama koje se konstantno poduzimaju i prilagođavaju okolnostima te ustroju, pripremi i radu zdravstvenih ustanova u borbi protiv korona infekcije na sastanku je dana i velika pozornost gospodarstvu u ovim nesvakidašnjim okolnostima. Naime, sudionici sastanka su tražili i govorili kako s najviših razina vlasti pa do onih najnižih svi moraju tražiti mogućnosti i načine kako pomoći svim oblicima poduzetništva da se sačuvaju radna mjesta. U tom kontekstu i županija HBŽ treba što prije imati kvalitetne analize o stanju u gospodarstvu i biti u kontaktima s gospodarstvenicima kako bi se zajedničkim stavovima i s realnim mogućnostima ušlo u pomaganje i rješavanje problema u gospodarstvu.

Zajednički je stav svih na sastanku kako se radna mjesta moraju sačuvati i na taj način omogućiti funkcioniranje svih struktura našega društva. Dr. Dragan Čović poručio je kako treba biti i u kontaktima s višim razinama vlasti koje su za ovu namjenu predvidjele i predviđat će i dalje značajna sredstva. Kad je riječ o Hercegbosanskoj županiji, Vlada ove županije treba učiniti sve da pomogne gospodarstvenicima u nadilaženju problema u njihovom poslovanju.

Dr. Dragan Čović pohvalno se izrazio o radu Stožera civilne zaštite HBŽ, ustroju i stalnim naporima na suzbijanju korona virusa. U relativno kratkom vremenu, kako je rekao, primjećeno je dosta dobro urađenih stvari izražavajući nadu da će se tako i nastaviti.

Po završetku sastanka održana je konferencija za novinare, a nakon konferencije sa zapovjednikom Stožera civilne zaštite HBŽ Ivanom Jozićem, gosti su posjetili Županijsku bolnicu dr. fra Mihovil Sučić u Livnu, u kojoj su od ravnatelja bolnice dr. Ivana Cikojevića, upoznati s organizacijom, opremom, prihvatom i liječenjem oboljelih od korona virusa.

Konferenciju za novinare održali su zapovjednik Stožera civilne zaštite HBŽ i predsjednik Vlade Ivan Jozić i dr. Dragan Čović, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok