Zbog izuzetno velike opasnosti od izbijanja požara na otvorenom prostoru, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama, upozoravamo građane da je zabranjeno bilo kakvo loženje vatre u blizini:

šumskih površina ili površina pod usjevima, stambenih naselja, dalekovoda i drugih vodova.

Proljetne požare gotovo po pravilu prouzrokuju ljudi koji prilikom čišćenja poljoprivrednih zemljišta, paljenja korova, suhog lišća i drugog otpada ne poduzimaju dovoljne mjere opreza na zaštiti šire okoline.

U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123, policiju na broj 122, civilnu zaštitu Grada Livna 034/ 206-247 ili županijski operativni centar CZ na broj 034/200-965.

Ako uslijed spaljivanja nastane požar koji bi imao kao posljedicu veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, isto je podložno visokim novčanim kaznama pa i kaznenoj odgovornosti.

Stožer civilne zaštite Grada Livna poziva sve građane, poljoprivrednike i šumske radnike da se pridržavaju zakonskih odredbi, te ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, ne ostavljaju upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavaju prirodu i okoliš, jer mala nepažnja može imati velike posljedice.

Učinimo sve što je u našim mogućnostima da ne dođe do požara.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com