Današnjim danom 13. travnja spominjemo se 28. obljetnice uspješne obrane Livna i livanjskog kraja, dana kada je 13. travnja 1992. godine Livno napadnuto iz pravca Glamoča prema Strmici i Korićini.

S obzirom na trenutačne okolnosti izazvane COVID-om 19 Gradski organizacijski odbor za proslavu Dana obrane Livna, pridržavajući se uputa i zabrana kriznih stožera, nije upriličio nikakve javne manifestacije kojima bi se proslavila obljetnica obrane Livna kako je to bilo svih ranijih godina.

Predstavnici Organizacijskog odbora kao i Službe za branitelje Grada Livna zajedno s predstavnicima sektora Korićina, poštujući obveze rastojanja i nošenja zaštitne opreme, danas su posjetili sektor Korićinu, prijevoj između Livna i Glamoča, gdje su na današnji dan prije dvadeset osam godina srpske snage izvršile napad u pokušaju zauzimanja Livna, te na spomeniku zapalili svijeće u znak sjećanja na sve poginule branitelje.

Bez masovnog okupljanja predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas su obišli sve sektore livanjske bojišnice Borovu glavu, Cincar, Strmicu, Korićinu, Čelebić i Rujane te zapalili svijeće.

Time je iskazana posebna zahvalnost obiteljima poginulih i svim braniteljima koji su dali najviši doprinos u očuvanju najvećih vrijednosti koje su iskazali kao odlučni i hrabri vojnici braneći Livno i livanjski kraj.

Organizacijski Odbor Grada Livna za proslavu Dana obrane poziva sve Livnjake da se ponaosob prisjete odlučnih bitaka novije povijesti Livna upisanih datumima 13. i 23. travnja i time odaju dužno poštovanje svim braniteljima Livna i livanjskog kraja.

Priopćeno je iz Grada Livno.

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok