U veliku humanitarnu akciju „Pomoć bolnici Livno“ uključili su se i proslavljeni hrvatski nogometaš Robert Kovač i njegova supruga Anica, koji su jučer uplatili 20 tisuća eura.

Velikodušnom donacijom za kupnju zaštitne medicinske opreme, koja će Županijskoj bolnici „Dr. fra Mihovil Sučić“ pomoći da se lakše bori s epidemijom koronavirusa, bračni par Kovač pridružio se velikom broju Livnjaka koji na različite načine pomažu rodnom kraju. Robert Kovač, kao i njegov brat Niko, rođeni su u Berlinu, ali su im korijeni u livanjskom selu Lusniću. Među donatorima su i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, donedavni trener Cibone Ivan Velić, a poduzetnik Mate Rimac ponudio je pomoć u nabavi opreme.

Humanitarnu akciju pokrenulo je i uspješno vodi petero mladih Livnjaka: Luka Novokmet, Mario Šandrk, Mateo Dolić, Ana Tokić i Antonio Džeko, a dosad su prikupili 63 tisuće eura na PayPal računu te 80 tisuća konvertibilnih maraka na računu u Bosni i Hercegovini. Tim novcem kupuju respiratore, zaštitna odijela, maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva, a osim livanjskoj bolnici opremu daruju i domovima zdravlja u Livnu, Kupresu, Glamoču i Drvaru. (Večernji list BiH)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok