U nizu mjera Grada Livna putem Stožera civilne zaštite danas je Domu zdravlja Livno uručena vrijedna donacija opreme. Donaciju je uručio zapovjednik stožera, gradonačelnik Luka Čelan.

Oprema se sastoji od, kako u Domu zdravlja Livno ističu, prijeko potrebnog defibrilatora i EKG aparata. U ime livanjskog Doma zdravlja opremu je preuzela ravnateljica Ljiljana Mladina koja je tom prigodom izrazila veliko zadovoljstvo doniranom opremom te istaknula:

„Kada smo dobili poziv iz ureda gradonačelnika s upitom što nam je potrebno kazali smo da je to oprema u kojoj oskudijevamo a to je defibrilator i EKG aparat. Kupili su nam najbolje aparate za dijagonostiku svih koronarnih zbivanja. Hvala na ovoj jako bitnoj donaciji. Svi smo se skoncentrirali na maske, međutim ova oprema je puno puno važnija u ovom trenutku“, kazala je doktorica Mladina.

Također naglasila da nema većih poteškoća i da u ovo vrijeme virusa Dom zdravlja Livno funkcionira na zadovoljavajućoj razini. Gradonačelnik Livna Luka Čelan je u obraćanju medijima prilikom primopredaje opreme Domu zdravlja kazao da je Grad Livno od početka krize izazvane koronavirusom poduzeo niz mjera u skladu sa svojim nadležnostima.

Kada je u pitanju Dom zdravlja Livno gradonačelnik je istaknuo da je do danas u nekoliko navrata Stožer civilne zaštite Grada Livna donirao opremu koja je u samom početku pandemije bila prijeko potrebna. Riječ je o dezinfekcijskim sredstvima, zaštitnoj opremi i beskontaktnim toplomjerima. „Izražavam zadovoljstvo što smo danas u prilici uručiti ova dva vrijedna aparata i nadam se da će ova oprema još više olakšati rad zaposlenika Doma zdravlja Livno kako bi na što bolji način odgovorili potrebama i što bolje zaštitili zdravlje ljudi u gradu Livnu“, kazao je gradonačelnik Čelan.

Upitan od strane novinara je li Grad Livno poduzeo neke mjere kada je u pitanju gospodarstvo grada Livna gradonačelnik je kazao: „Naravno da su gospodarstvenici u ovoj situaciji također pogođeni i ugroženi. Grad Livno je u skladu sa svojim ovlastima od početka uključen i činimo ono što možemo. Prije svega donijeli smo Odluku kojom smo oslobodili najamnine zakupce poslovnih prostora koji su u zakupu kod Grada Livna. Također je donesena Odluka da se svi gospodarstvenici oslobađaju komunalne naknade“, kazao je gradonačelnik i dodao da budući je ovih dana donesen takozvani „korona zakon“ da Grad Livno priprema u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima i u svojoj nadležnosti i druge mjere „kojima ćemo osigurati barem s naše strane da svi, uključujući i naše gospodarstvenike, iz ove krize iziđu što lakše da bi se koliko toliko normalizirao život ne samo u zdravstvu, gospodarstvu nego i u svim drugim oblastima gdje Grad Livno djeluje“, kazao je gradonačelnik.

Također je dodao da sve gradske Službe rade svoj posao i nastoje pripremiti one odluke i mjere u okviru svojih nadležnosti kako bi se ublažile posljedice izazvane korona virusom.