Iako je pandemija korona virusa usporila i poremetila planirane redovne aktivnosti strateškog planiranja kao i izrade nove Strategije razvoja Hercegbosanske županije za razdoblje 2021-2027, u ponedjeljak, 27. travnja 2020. godine održan je prvi sastanak putem zoom platforme u suradnji s projektom integriranog lokalnog razvoja ILDP III, u kojem sudjeluje Vlada Hercegbosasnke županije, Vlada Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP).

Na sastanku je, pored dogovora o načinu funkcioniranja Odbora u budućnosti, razgovarano o modalitetima izrade nove integrirane županijske strategije razvoja za razdoblje 2021-2027. godine čiju izradu će podržati i Projekt integriranog lokalnog razvoja.

Na sastanku su predstavljeni i razmatrani izvještaji i preporuke dva bitna dokumenta u procesu planiranja razvoja kao i potrebe za dodatnim obukama kao i sljedeći koraci u procesu planiranja, provedbe i izvještavanja. Predstavljen je Izvještaj o evaluaciji Strategije razvoja 2016-2020. godine za razdoblje 2016-2018. godine, a također su razmatrani rezultati provedbe ove Strategije u 2019. godini. Sastanak je iskorišten i za prezentaciju EU4AGRI projekta kojeg provodi UNDP, te su predstavljene mogućnosti za potencijalne prijavitelje iz Hercegbosanske županije.

Unatoč otežanim uvjetima rada, sastanak je završio s bitnim preporukama o održavanju procesa rada i pojačanju aktivnosti u sljedećem razdoblju, prije svega na nadolazećoj izradi nove Strategije razvoja, uključujući  prethodno naučene lekcije.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok