U Livnu je osnovan Gradski odbor Hrvatske republikanske stranke. U nastavku prenosimo priopćenje za javnost GO HRS-a:

HRS je djelima pokazao kako postoji alternativa politici korupcije, nepotizma, nestručnosti i prodaje nacionalnih interesa.

Pokazali smo kako postoji netko tko ima hrabrosti stati u kraj režimu i odnarođenoj kasti koja sve čini kako bi raselila što više ljudi.

Postoji netko tko će se izboriti za društvo jednakih pred zakonom i društvo jednakih mogućnosti za sve. To smo pokazali dosadašnjim radom, a to ćemo pokazati i na lokalnim izborima.

Poruka je ovo sa izborne skupštine gradskog odbora HRS-a Livno. U gradski odbor su izabrani:

Marijana Brešić, Stipe Perković, Tin Brdar, Mirko Krivić, Toni Miloloža, Kristina Mandić, Tomislav Pervan, Ivana Perković i Ivica Brešić.

Za predsjednika G.O. izabran je Ivica Brešić, a za tajnicu je izabrana Ivana Perković.

„Živimo u nadograđenoj inačici komunističkog režima, samo što se partija ne zove više partijom, nego HDZ-om. Nameće nam se kolektivna pamet, diktira nam se kako i što misliti, stvaraju se neke neofeudalne elite koje onemogućuju bilo kakav vid slobodnog mišljenja i rada, osim onog koji bi bio u njihovoj službi. Potrebno je imati dosta hrabrosti uhvatiti se u koštac sa ovakvim društvenim uređenjem i usprotiviti mu se. HRS se posljednjih godina isprofilirao kao najjasniji odgovor ovom režimu i čast nam je što smo uspjeli institucionalno proširiti svoje djelovanje na Livno.“ – rekao je, pored ostalog, Slaven Raguž, predsjednik HRS-a na skupštini.

Formiranjem ovog gradskog odbora, HRS postaje dijelom gradskog vijeća Grada Livna, i to sa tri vijećnika te preko predsjednika Ivice Brešića dobiva mjesto aktualnoj Vladi HBŽ u tehničkom mandatu.

„Današnja izborna skupština HRS-a Livno je novi početak. Početak autohtone hrvatske politike koja će živjeti i djelima pokazati kako se može oduprijeti korupciji i kriminalu. Kako se može izgraditi život u kojem će egzistencija ovisiti o stručnosti, radu i znanju, a ne o stranačkoj ili rodbinskoj pripadnosti. Livno i HBŽ imaju toliko resursa i mogućnosti za razvoj i ispunjen život svojih žitelja i mi ćemo se izboriti da se ti resursi stave u službu budućnosti sviju nas, a ne samo probranih. Ne prihvaćamo društvo koje naše obitelji tjera u inozemstvo. Odgovornost je sada na nama da svojim radom i djelima tome stanemo, konačno, u kraj!“  – u svome izlaganju je, pored ostalog, rekao predsjednik GO HRS-a Livno Ivica Brešić.

Po posljednjim predizbornim istraživanjima javnosti, urađenih od strane nevladinog sektora, HRS je trenutno druga hrvatska politička snaga u HNŽ-u i ZHŽ-u. Formiranjem GO Livno, planiranim širenjem stranke u Tomislavgradu, organiziranjem inicijativnih odbora u Glamoču i Kupresu, kao i formiranjem Županijskog odbora HRS-a u HBŽ-u, cilj je osnažiti HRS i u ovoj županiji kao drugu stranku po snazi kod Hrvata i pokazati to na sljedećim lokalnim izborima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok