Djelatnici šumarije Tomislavgrad su u utorak 30.06.2020.godine započeli akciju čišćenja smeća i krupnog otpada na područjima kojima gospodari ova šumarija.

U utorak je tako jedna ekipa očistila smeće šumskog zemljišta u Šujici, a druga ekipa cijelo područje uz cestu od Blidinjskog jezera do sela Lipa u Tomislavgradskoj općini. Ukupna dužina ceste oko koje se čistilo je oko 15 km.

U srijedu su šumari krenuli čistiti područje oko šumskih putova od Grla prema Omrčenici i Trebiševu. Najteži dio posla obavljen je u četvrtak, kada su čistili rukavce kroz šumu  gdje su nemarni građani namjerno napravili deponije smeća i duže vrijeme odlažu smeće na istim mjestima.

U petak je očišćeno područje oko šumarske kuće u Kologaju, s tim je i završena ova eko akcija Šumarije Tomislavgrad.

Iako su naši vrijedni šumari ova mjesta i deponije čistili i prošle godine, ljudi su svojim nemarom i bezobrazlukom opet uspjeli dovući velike količine otpada.

Stoga molimo stanovnike ovih područja, izletnike i planinare da ne bacaju smeće i da se ponašaju odgovorno na ovim područjima, osobito u prirodi.

Ovo je još jedan hvalevrijedan projekt Tomislavgradskih šumara, koji su još jednom pokazali svijest o značenju šume i čistoće okoliša za ovaj kraj.

Priopćeno je iz ove šumarije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com