Redovan godišnji nadzor nad gospodarenjem šumskim resursima na razini ŠGD HBŠ d.o.o. Kupres obavljen je u razdoblju od 13. do 15. srpnja 2020.godine.

Nadzor su obavili predstavnici neovisne institucije za certificiranje SGS Slovakia.

Uvodnom sastanku održanom u ponedjeljak, 13. Srpnja, u prostorijama Društva uz direktora Uprave ŠGD HBŠ Maria Mašića nazočili su i članovi tima za FSC Marija Dilber, Igor Batarilo, Nikola Perković i Mario Lovrić te predstavnici institucije za certificiranje glavni auditor, Milan Toth i tehnički ekspert, Kenan Solaković.

U svom pozdravnom obraćanju direktor Mašić upoznao je prisutne kako je protekle godine, točnije 21. 11. , došlo do kompletne promjene Uprave društva te da je uvedeno nekoliko mjera za poboljšanje poslovanja. „Jedna od mjera bila je usklađivanje broja djelatnika sa stvarnim potrebama društva, te uvođenje novog Pravilnika o radu. Pored navedenog napravili smo određenje korake kako bi se povisio stupanj zaštite na radu i zaštite okoliša, te se nadam da ćete navedene korekcije vidjeti na terenu prilikom obilaska naših organizacijskih jedinica”, rekao je Mašić.

Obzirom na situaciju uzrokovanu korona virusom na pola tekuće godine poduzeće je poslovalo s dobiti, dok je u protekle tri godine poduzeće poslovalo s gubitcima. Korona je napravila određene probleme u poslovanju poduzeća, rekao je direktor Mašić,na način da je poslovnim partnerima onemogućila izvoz i prodaju robe.

Nadzor poslovanja po FSC standardima obavljen je u Šumariji Kupres, Šumariji Glamoč i Direkciji društva.

Tijekom završnog sastanka održanog u srijedu,15. srpnja, izneseni su rezultata nadzora te je ŠGD HBŠ d.o.o. Kupres dobilo pozitivnu ocjenu u poštivanju FSC standarda.

Predstavnici institucije SGS tom prilikom zahvalili su domaćinima što je unatoč korona virusu i restrikcijama uspješno organiziran redovan nadzor.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija