Ministarstvo poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Herceg bosanske županije obavještava sve poljoprivredne proizvođače s prostora HBŽ da mogu dostavljati zahtjeve sa propisanom dokumentacijom za proizvodnju ječma jer je ista završena.

Uz zahtjev je potrebno dostaviti sljedeću dokumentaciju:

- Dokaz o kupljenom sjemenu (faktura, fiskalni račun i otpremnica za kupljenu sjemensku robu)

- Dokaz o prodaji (uvjet je minimalno 3,00t/ha ječma, zobi ili tritikala po kulturi ukoliko je proizvedeni ječam za prodaju).

- Fizička lica dostavljaju otkupni blok s navedenim PDV brojem otkupljivača , prodanom količinom i cijenom

- Pravna lica dostavljaju fakturu s fiskalnim računom

- Obrti dostavljaju fakturu ili fiskalni račun

- Porezno uvjerenje da nema poreznih dugovanja u 2019. godini izdato u 2020. godini ( obrti i d.o.o. trebaju dostaviti porezno uvjerenje iz matične općine kao i uvjerenje da nisu u sustavu PDV-a , a ako jesu da nemaju poreznih dugovanja u godini izdato u 2020. godini ) .

Porezna uvjerenja  ne treba dostaviti  ako su dostavljena u predmetima za proizvodnju mlijeka.

S obzirom da je proizvodnja ječma završena, potrebno je da dostavite traženo što prije kako bismo iste mogli odraditi ranije i uputiti na obradu i naplatu u FMPVŠ što ide u prilog poljoprivrednim proizvođačima s prostora HBŽ.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija