Obavijest poljoprivrednim proizvođačima o subvencioniranju jesenje sjetve ozime pšenice u iznosu od 30.000,00 KM. Općina će sudjelovati u nabavci kvalitetnog sjemena pšenice u iznosu od 50% od ukupne cijene sjemena pšenice.

Za dio potreba naših poljoprivrednih proizvođača već je osigurano 70.000 kg kvalitetnog sjemena, koje će sticanjem određenih uvjeta preko dobavljača biti uvezeno i dostupno poljoprivrednim proizvođačima.

Korisnici ove subvencije moraju biti upisani u jedinstveni RPG-a i registar klijenata. Minimalna količina kupljenog sjemena koja će se subvencionirati od strane općine iznosi 300 kg. (sjetva površine 1 ha) a maksimalna 4.000 kg sjemena pšenice (ovisno o ukupnim iskazanim potrebama).

Svi zainteresirani za kupovinu sjemena pšenice svoje potrebe dužni su prijaviti u zgradi općine Tomislavgrad, u odjelu za poljoprivredu najkasnije do 21.08.2020. god.

Općina Tomislavgrad preko svojih službi biti će maksimalno uključena u realizaciju ovoga projekta kako prilikom same sjetve tako i prilikom žetve ove pšenice u 2021. godine.

Iz tog razloga planira organizirati i predavanje u narednom periodu, prije same sjetve pšenice sa temom tehnologija uzgoja pšenice.

Sve informacije mogu se dobiti u zgradi općine Tomislavgrad soba br. 6.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok