Poštovani, vezano za zakazivanje 5. sjednice Skupštine HBŽ-a za 17.09.2020. godine, podsjećam da u skladu sa Statutom SNSD-a (član 21, stav 2, točka 1) Predsjedništvo SNSD-a prati i kontrolira rad predstavnika SNSD-a u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na svim razinama, odnosno u skladu sa članom 38, stav 6. Statuta SNSD-a klubovi zastupnika su dužni da provode stavove tijela SNSD-a i redovito podnose izvješća Predsjedništvu SNSD-a.

Sve inicijative za promjene u izvršnoj vlasti na bilo kojoj razini, a u kojima sudjeluju predstavnici SNSD-a, prethodno moraju dobiti suglasnost organa SNSD.

S obzirom da su dosadašnje aktivnosti vezane za potpisivanje navodnog koalicijskog sporazuma sa namjerom razrješenja stare i izbora nove Vlade HBŽ-a vođene izvan službenih stavova organa Stranke, želim da upozorim da SNSD ne može podržati niti sporazum, niti bilo kakvo ponašanje na bazi njega.

Pozivamo sve zastupnike, ministre i funkcionare SNSD-a u HBŽ da se drže Programa, Statuta i službenih stavova organa Stranke. U protivnom, svako odstupanje od službenih stavova organa SNSD-a i samoinicijativno djelovanje bit će politički sankcionirano. 

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com