Prošlo je više od tri mjeseca od kada je Ivan Vukadin dobio povjerenje rukovodstva Skupštine Hercegbosanske županije. U tome razdoblju mandatar Vukadin nije uspio složiti novu Vladu HBŽ.

Sjednica Skupštine koja se trebala održati 17.rujna odgođena je zbog, kako je navedeno, neslaganja u SNSD-u jer su dva od četiri zastupnika odlučila ne podržati novu Vladu nakon što je Milorad Dodik zaprijetio sankcijama članovima stranke koji podrže novu Vladu Hercegbosanske županije.

Mandatar Ivan Vukadin trenutno može računati na potporu 13 zastupnika. I to na šest bivših članova HDZ-a BiH iz Tomislavgrada, zastupnika HDZ-a BiH iz Kupresa, tri zastupnika HDZ-a 1990, te po jednog zastupnika SDP-a, HRS-a i ŽNL-a.

Možemo li u budućnosti očekivati novu vlast? Teško. Osobito kada se uzme u obzir činjenica da blok kojeg čine bivši članovi HDZ-a BiH iz Tomislavgrada ( sada članovi Hrvatskog nacionalnog pomaka ), zastupnik HDZ-a BiH iz Kupresa i HDZ 1990 broji 10 od ukupno 25  zastupnika, a za formiranje vlasti potrebna je dvotrećinska većina, odnosno 17 ruku.

Zato nije teško zamisliti da ćemo novu vlast dobiti tek nakon sljedećeg izbornog ciklusa 2022.godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok