Na danas održanoj 1. sjednici Vlada Hercegbosanske županije razmatrala je i donijela Odluku o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Potpore zdravstvenim institucijama“ utvrđenog Proračunom Hercegbosanske županije za 2020. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u iznosu od 1.217.300,00 KM.

Raspodjela sredstava s tekućeg transfera „Potpore za zdravstvene institucije“ vršit će se u svrhu potpora zdravstvenim institucijama za pokriće dijela povećanja koeficijenta za obračun plaće u 2020. godini na temelju postojećih kolektivnih ugovora i u svrhu nabavke opreme za borbu protiv korona virusa.

Donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 15.000,00 KM iz Tekuće pričuve Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u svrhu financijske pomoći Domu zdravlja Kupres za tekuće poslovanje.

Isto tako, Vlada je donijela Odluku o preraspodjeli sredstava unutar Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i Odluku o odobravanju financijskih sredstava za nabavu testova za PCR aparat u ukupnome iznosu od 26.000,00 KM.

Donesena je i Odluka o vršenju popisa kod korisnika Proračuna Hercegbosanske županije te Rješenje o imenovanju Središnjeg popisnog povjerenstva Hercegbosanske županije.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com