Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i ove je godine dodijelilo priznanja najboljim učenicima i školama u Federaciji BiH.

Kriteriji za izbor najboljih učenika bili su izvrsnost, aktivnosti u školskim sekcijama, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, inovacije, društveno koristan rad, sportski uspjesi itd.

Među najboljim učenicima osnovnih škola u Federaciji BiH je i Anđelka Barać, učenica koja je 2019./2020. školske godine osnovnoškolsko obrazovanje završila u OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ Livno PŠ Priluka. Tijekom cijeloga osnovnoškolskoga obrazovanja isticala se uzornim vladanjem i odličnim učenjem; s prosjekom ocjena 5,0.

Osim što je bila aktivna u nastavi, sudjelovanju na školskim priredbama i drugim školskim aktivnostima, učenica se svojim uzornim vladanjem i zalaganjem isticala i u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima. Njezinoj uspješnosti u svim nastavnim područjima svjedoče i brojne diplome i pohvalnice s raznih natjecanja.

Učenica je dobila pohvalnice i diplome za isticanje u školskim, županijskim i međunarodnim natjecanjima i predstavljanju škole. Dobila je diplome za uspješno savladane sate kodiranja. Dvaput je sudjelovala na državnom i svehrvatskom natjecanju Ekološki kviz ,,Lijepa Našaˮ. Na Vjeronaučnoj olimpijadi za učenike osnovnih škola sudjelovala je 2017., 2018. i 2019. godine, a 2018. godine osvojila je prvo mjesto na biskupijskom natjecanju. Uspješna je bila i na školskim natjecanjima iz matematike, a 2019. godine osvojila je prvo mjesto na školskom natjecanju iz matematike.

U izvanškolskim aktivnostima učenica se posebno istaknula na Vjeronaučnom kvizu Banjolučke biskupije 2016. godine kada je osvojila prvo mjesto te 2017. godine kada je osvojila drugo mjesto. Godine 2017. dobila je i diplomu za uspješno savladan program Univerzalne športske škole Livno. 

Ovom prigodom i OŠ „Fra Lovro Karaula” Livno dobila je priznanje Federalnoga ministarstva za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika putovima utemeljenima na znanju. Ovo nije prvo takvo priznanje OŠ „Fra Lovro Karaula” Livno.

Priopćeno je iz ove škole.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok