Danas je u uredu predsjednika Vlade Hercegbosanske županije, održan radni sastanak predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Ivana Vukadina i Zorana Tabaka, izvršnog direktora za proizvodnju električne energije JP Elektroprivrede HZ HB d.o.o. Mostar.

Tema sastanka bila je potencijal, iskorištenost i buduća ulaganja u obnovljive izvore energije na prostoru Hercegbosanske županije. Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin istaknuo je kako je vrlo dobro upoznat s tematikom obnovljivih izvora energije, budući da su za vrijeme dok je obnašao dužnost načelnika općine Tomislavgrad na području općine Tomislavgrad uspješno realizirana dva projekta vjetroparkova (Mesihovina i Jelovača). Tabaka je predsjednik Vlade upoznao s ciljevima budućeg razvoja Hercegbosanske županije u energetskom području, navodeći kao glavne osi razvoja obnovljive izvore energije i projekte koje je moguće provesti na području Hercegbosanske županije.

Tabak je istaknuo je kako je sama strategija razvoja JP Elektroprivrede HZ HB oprijedljena prema proizvodnji „zelene energije“ odnosno proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora. Tabak je također naglasio da očekiva jednako uspješnu i produktivnu suradnju na županijskoj razini, kao što je to bio slučaj na općinskoj razini. Prije svega u pogledu budućih ulaganja i implementacije projekata koje JP Elektroprivreda HZ HB d.o.o. Mostar planira i spremna je učiniti na prostoru Hercegbosasnke županije. Konkretno se razgovaralo o trenutnom stanju na terenu, budućim planovima i projektu vjetroparka Borova Glava.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok