Na jučer održanoj 3. sjednici Vlada Hercegbosanske županije donijela je Odluku o provedbi „Projekta EU za mlade državne službenike u BiH“. Projekt provodi British Council za stipendiranje mladih državnih službenika koji rade na poslovima EU integracija čiji je cilj jačanje kapaciteta te povezivanje službenika koji rade na poslovima EU integracija.

Nakon razmatranja Prijedloga Vlada je donijela i Odluku za formiranje Vijeća za razvoj HBŽ, koje ima savjetodavnu ulogu u procesima definiranja, implementacije, monitoringa, evaluacije i izvještavanja o realizaciji razvojnih prioriteta u Hercegbosanskoj županiji i djeluje u skladu s principima partnerstva i suradnje propisanim Zakonom o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Također, Vlada je donijela Rješenje o imenovanju članova radnih skupina za programiranje i provedbu IPA 2021-2022 kojim se imenuju predstavnici tijela uprave Hercegbosanske županije za pripremu i provedbu Instrumenta pretpristupne pomoći IPA III za razdoblje 2021-2022.

Na prijedlog Županijskog odbora za Razvoj (ŽOR-a), a nakon razmatranja prijedloga Vlada je donijela Zaključak o usvajanju godišnjeg Izvještaja o razvoju s provedbom Strategije razvoja Hercegbosanske županije za 2019. godinu.

Razmatrano je i primljeno k znanju Izvješće o provedbi Programa razvoja malog gospodarstva u Hercegbosanskoj županiji putem subvencije kamate.

Utvrđen je Prijedlog financijskog plana za 2021. godinu i Prijedlog Odluke o izvršenju financijskog plana za 2021. godinu Županijskog zavoda za upošljavanje koji će biti upućeni na daljnje postupanje u Skupštinu Hercegbosanske županije.

Vlada je donijela Zaključak kojim oštro osuđuje vandalski čin skrnavljenja spomen-obilježja iz II. svjetskog rata u selu Čelebići u općini Livno, te očekuje od nadležnih tijela da u što skorijem roku poduzmu sve raspoložive mjere za pronalazak i kažnjavanje počinitelja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok