Suradnja Grada Livna i Tehnološkog parka Linnovate u vidu razvoja malog i srednjeg poduzetništva definirat će se Sporazumom, te su konkretizirane ključne stavke sporazuma, zaključeno je u četvrtak 18. veljače na sastanku gradonačelnika Darka Čondrića i njegovih suradnika i predstavnika Linnovate.

Gradonačelnik Čondrić naglasio je kako gradska uprava prethodno priprema Odluku za Gradsko vijeće koje daje ovlaštenje na potpisivanje ovakvog sporazuma kojim bi se nastavila i realizirala suradnja po svim pitanjima od zajedničkog interesa usmjerenim na razvoj malog i srednjeg poduzetništva koje čini temelj razvoja Grada, smanjenje nezaposlenosti i smanjenje odlaska mladih.

Ključne stavke suradnje su: podrška u organiziranju obuka za startupe, male i srednje poduzetnike, organiziranje bussines konferencije/odnosno poslovnog foruma, suradnja pri ubrzavanju procedura prilikom registracije poduzeća , donošenja planova i odluka koje će olakšati rad malih poduzetnika te partnerstvo u izradi prijedloga projekata i apliciranju na otvorene javne pozive EU, međunarodnih organizacija, državnih institucija i drugih pravnih osoba. Sastanku je bio nazočan i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ Božo Perić. Linnovate Tehnološki park je okruženje za razvoj poduzetništva osnovan u svrhu poticanja unaprjeđenja ekonomije Hercegbosanske županije te gospodarskog razvoja kroz tehnološki napredna poslovanja, stimulaciju poduzetničke i investicijske kulture, kao i jačanje izvoza i uvezivanja dijaspore. Od 2018. godine su imali dvije generacije startupa (u prvoj generaciji je primljeno 9 startupa, u drugoj 8 startupa). Treća generacija je trenutno u tijeku gdje podržavaju 8 novih startupa. Do današnjeg dana imaju registrirano ukupno 5 firmi (d.o.o.) i 2 obrta te je stvoreno 13 novih radnih mjesta.Predstavnici startupa su već na ranijem sastanku upoznali gradonačelnika sa svojim idejama, realiziranim aktivnostima, preprekama kao i prijedlozima za suradnju kao što su uključenju u izradu strategije kad je u pitanju razvoj turizma, zaštiti i promociji domaćih poljoprivrednih proizvoda, brendiranju, birdwatchingu, brdskom biciklizmu, servisima za održavanje i druge razvojne teme.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok