Predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije Jozo Ćosić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Gordan Nakić te predstavnici grada Livna jučer su u Livnu održali sastanak s  direktoricom USAID-ovog projekta PRO-Budućnost Majdom Behrem-Stojanov i predstavnikom Caritasa banjalučke biskupije Sinišom Morettijem, tema sastanka bila je Projekt „PRO-Budućnost“.

Predstavnici USAID-a predstavili su nazočnima plan uključivanje mirovnog programa u srednjoškolsko obrazovanje, projekt je usmjeren na odgojnu komponentu obrazovanja gdje se razvija, empatija, razumijevanje i  kritičko razmišljanje učenika.

Cilj programa mirovnog obrazovanja je da učenici steknu vještine koje će im omogućiti savladavanje svakodnevnih izazova u komunikaciji i pronalazak svog puta ka sudjelovanju u mirovnom aktivizmu, ali i da u konačnici program mirovnog obrazovanja postane dijelom redovnog rada nastavnika i studenata.

PRO-Budućnost (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) je USAID-ov projekt izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok