Pročitah odgovor gospodina bivšeg ministra gospodarstva HBŽ Miloša Bauka na moje priopćenje i priznajem da je gospodin Bauk djelomično u pravu.

Ja sam pogriješio pretpostavljajući da je SNSD-ovska ministarska trojka u bivšoj Vladi fizički bila na glasanju. Moja pogreška i isprika! Stvarno je istina da su oni izdogovarali sadržaj odluka, ali su sjednicu napustili prije glasanja.

Razlog moje krive pretpostavke je da ni u snu ne mogu zamisliti da neki ministar u Vladi ne prisustvuje sjednici i da očito ne radi svoj posao za koji je dobro plaćen. Pregovaranje o projektima i sudjelovanje u glasanju je osnovna zadaća svakog člana Vlade, pa mi nije bilo ni na kraj pamet pomisliti da su postojali ministri koji su možda otišli prije glasanja, tim više što se sad “žestoko zalažu” za pravdu.

Ono što me posebno raduje jest da iz ovih prepiski jasno proizlazi da sadašnja Vlada nema nikakve veze s prozivkama za nepravdu, sramotno zapostavljanje, zanemarivanje itd. Iako ni kriv ni dužan, ispadoh ja i ova Vlada krivi za izmišljeni crimen.

Nakon čitanja Zapisnika i promišljanja ja se pitam: Je li potrebno čitatelje opterećivat tuđom sramotom? Budući za moje poimanje političke odgovornosti javnu objavu Zapisnika spriječava i sam osobni odgoj i kultura, ne bih se upuštao u ekshibiciju i objavljivao Zapisnike Vlade radi plitkog pokušaja vlastite obrane. Takav odnos prema povjerljivim dokumentima samo pokazuje s koliko neodgovornosti se netko odnosi prema instituciji koju je zastupao i koja ga je uredno plaćala.

No, kad je bivši ministar Bauk to već napravio, rado upozoravam na svima vidljiv razlog zašto su gospodin Bauk, gospođa Broćeta i gospodin Paripović stvarno napustili sjednicu. Po Zapisniku razlog napuštanja sjednice nije bilo nikakvo protivljenje raspodjeli novaca, ta raspodjela je sukladno običajnim postupcima unaprijed izdogovarana, nego je razlog bio potreba egoprofilacije.

Gospođa Vasilija Broćeta je naime tražila da se izmijeni već usuglašeni dnevni red sjednice i da njezina točka Informacija i zahtjev o proglašenju stanja nesreće na području HBŽ izazvane pandemijom virusa COVID-a 19 bude uvrštena kao prva točka dnevnog reda. Taj zahtjev bez ikakovg sadržajnog smisla je u demokratskoj proceduri i po Poslovniku odbijen, a gospoda “samoproglašeni narodni heroji” su uvrijeđeni napustili sjednicu, da bi naknadno prosipali pamet i sramotili se prozivajući druge za šovinizam i zapostavljanje čitavih nacionalnih zajednica. Drugi kolege članovi Vlade su se u glasanju držali dogovora i nisu nikoga oštetili. Brojke to jasno pokazuju. Ni Broćeta, a ni Bauk, Bogu hvala, nisu proturiječili ovim činjenicama. Ostalo spada u kategoriju seoskog pozorišta.

Kao čovjek, kao bivši načelnik i trenutno kao predsjednik Vlade nikada nisam bio, niti ću biti, isključiv. Uvijek sam spreman sa svim ljudima dobre volje raditi na projektima za svako selo, svaku općinu i grad u Hercegbosanskoj županiji. U tom smislu ja navedene kolege i nakon lažnih i teških optužbi svejedno pozivam da dođu na razgovor i kavu. Mogu se tom prigodom i ispričati, ako im je do toga stalo.

Kao dokaz da smo jednom već bili dogovorili suradnju ja prilažem slikovni zapisnik koji dokumentira osmijeh gospodina Gorana Broćete i časnu riječ da je čak i on spreman sudjelovati u projektu pomaka za svoje birače i za sve stanovnike Hercegbosanske županije.

Navode iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok