Na danas održanoj 10. sjednici Vlada Hercegbosanske županije razmatrala je i utvrdila prednacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu Hercegbosanske županije koji će u formi nacrta biti upućen u skupštinsku proceduru HBŽ. Razlog donošenja izmjena i dopuna Zakona nalazi se u potrebi daljnje harmonizacije propisa o oružju i streljivu na području Bosne i Hercegovine.

Donesena je i Odluka o davanju ovlaštenja ministru unutarnjih poslova Hercegbosanske županije da u ime Vlade HBŽ sa Sindikatom djelatnika MUP-a u Hercegbosanskoj županiji potpiše Kolektivni ugovor za uposlenike u Ministarstvu unutarnjih poslova HBŽ.

Nakon razmatranja Vlada je utvrdila prijedlog Izvješća o izvršenju Rebalansa proračuna Hercegbosanske županije za razdoblje od 01. siječnja do 31. prosinca 2020. godine koje će biti upućeno u Skupštinsku proceduru na daljnje postupanje.

Također, Vlada je razmatrala i primila k znanju Izvješće o realizaciji Programa o izmjeni i dopuni Programa transfera financijskih sredstava „Obrazovanje od značaja za županiju“ za 2020. godinu.

U dijelu sjednice Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti ministrici znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ da sa Samostalnim sindikatom osnovnog odgoja i obrazovanja HBŽ potpiše Sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja na period do 1. srpnja 2021. godine.

Poslije razmatranja Vlada je primila k znanju Izvješće o radu povjerenstva Programa javnih investicija HBŽ.

Na prijedlog Županijskog Odbora za razvoj kojeg predstavlja županijski koordinator za razvoj, Vlada Hercegbosanske razmatrala je i primila k znanju Izvješće o razvoju s provedbom Strategije razvoja Hercegbosanske županije za 2020.godinu.

Nakon razmatranja prijedloga Vlada je donijela Zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije da:

aneksima produži valjanost postojećih ugovora o privremenom korištenju lovištima do okončanja postupka javnog poziva za dodjelu gospodarskih/sportskih lovišta na koncesiju/zakup, a najdulje godinu dana;

gospodarska lovišta koja do dosada nisu bila dana na privremeno korištenje odnosno za koja nisu sklopljeni Ugovori o privremenom korištenju za proteklo razdoblje, dà na privremeno korištenje ”ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres, do okončanja postupka javnog pozivu za dodjelu gospodarskih lovišta na koncesiju, a najdulje godinu dana;

pokrene dijalog sa općinom Glamoč/OV Glamoč za iznalaženje rješenja u vezi sa davanjem prethodne suglasnosti na pokretanje postupka dodjele gospodarskih lovišta na koncesiju sa područja općine Glamoč.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok