Jučer je u zgradi Vlade HBŽ održan radni sastanak predsjednika Vlade HBŽ, Ivana Vukadina i ministra financija HBŽ, Draška Dalića s članovima Uprave i predsjednikom Nadzornog odbora ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres.

Mario Mašić, generalni direktor, Ilija Musić, izvršni direktor za poslove financija, Ivan Petrović, izvršni direktor za poslove šumarstva i Zvonimir Kutleša, predsjednik Nadzornog odbora ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres upoznali su predsjednika Vlade i ministra financija HBŽ o trenutnom stanju u ŠGD-u Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres, budućem razvoju i djelovanju poduzeća.

Predsjednik Vukadin i ministar Dalić upoznati su kronološki s događanjima u poduzeću, od razdoblja preuzimanja dužnosti gore navedenih osoba do današnjeg dana, sa stanjem kakvoga su zatekli u poduzeću odnosno s lošom financijskom situacijom i lošim ugovornim obvezama koje se zakonski moralo ispoštovati.

Kako su istaknuli predstavnici ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres, odmah po preuzimanju dužnosti krenulo se s misijom stabilizacije financijske situacije u poduzeću. Rezultat toga je da je današnja financijska situacija vidljivo bolja, stabilnija i zadovoljavajuća u odnosu na nekoliko prijašnjih godina poslovanja. Iskazana je financijska dobit u prethodnoj kalendarskoj godini u iznosu od 2.113.000,00 KM.

Predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Vukadin i ministar financija HBŽ, Draško Dalić pozdravili su i pohvalili rezultate Uprave ŠGD-a Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres, ističući kako je za kvalitetno i legalno poslovanje neophodna suradnja poduzeća s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u županiji, prije svega kroz obavezno godišnje podnošenje izvješća o svome radu Skupštini Hercegbosanske županije. Naglašena je uloga poduzeća kao nositelja razvoja Hercegbosanske županije s ciljem uspostavljanja partnerskog odnosa sa svim interesnim skupinama s kojima ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres posluje.

Na današnjem sastanku također je dogovorena raspodjela dobiti od prethodne kalendarske godine ( 2.113.000,00 KM ) na način da će 50 % od tog iznosa ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres iskoristiti za saniranje lošeg financijskog poslovanja iz prijašnjih kalendarskih godina kada je poduzeće poslovalo s minusom. Ostalih 50 % sredstava dobiti biti će iskorišteno na način da će se 600.000,00 KM izravno uplatiti u proračun Hercegbosanske županije, 470.000,00 KM će ići kroz donacije, od čega će 130.000,00 KM odmah biti uplaćeno zdravstvenim institucijama na području županije ( Domovi zdravlja, Županijska bolnica, Zavod za javno zdravstvo HBŽ ) kao pomoć u razdoblju pandemije COVID-a ,a ostalih 340.000,00 KM biti će namijenjeno saniranju posljedica potresom pogođenih prostora u Republici Hrvatskoj,  udrugama, nevladinom sektoru, športskim kolektivima, kulturnim događanjima i vjerskim institucijama.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok