S ciljem pravovaljanog informiranja javnosti, Klub vijećnika i Gradski odbor HDZ 1990 Livno dužni su reagirati na pokušaj priopćenja HDZ BiH.

Za vijećnike Devedesetke nikada nije bilo važno iz kojega mjesta koji sportski klub dolazi, nego isključivo njegovi sportski rezultati i samim time sportska promocija Grada Livna. HDZ 1990 podržava sve sportske klubove koji ostvaruju vrhunske rezultate, a jedan od takvih klubova zasigurno je i RK Rvacka koja je i prije samog kraja sezone osigurala prvo mjesto u Ligi Hercegbosne, iste one Hercegbosne koju HDZ BiH digne iz mrtvih u predizborno vrijeme. Zar RK Rvacka sa svojom vrhunskom seniorskom, a isto tako i vrhunskim ekipama mlađih uzrasta, nema pravo na potporu Grada Livna?

Znamo mi da HDZ-u BiH nisu problem sportski uspjesi njima nepodobnih klubova, nego je njihov problem što Gradsko vijeće nije usvojilo Izvješće o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna, što jasno govori o tome kako se HDZ BiH odnosi prema novcu poreznih obveznika Grada Livna. HDZ 1990 je odlučna u zaustavljanju HDZ-a BiH u namjeri da se gradski novac dijeli po „stavu HDZ-a BiH“. Zbog toga smo dužni obavijestiti javnost da Klub vijećnika HDZ 1990 ne djeluje u nikakvoj prešutnoj koaliciji, nego u partnerstvu s drugim strankama koje će na temelju realiziranih predizbornih obećanja vrednovati birači na budućim izborima. 

Problem HDZ-a BiH leži u činjenici što su nakon gubitka vlasti na razini Hercegbosanske županije i nakon unutarstranačkog brodoloma ostali bez pozicija s kojih su kontrolirali sve procese u našoj županiji, a sve su prilike i da će ostat bez vlasti u Gradskom vijeću. Licemjerstvo HDZ-a BIH s prozivanjem o kršenju Poslovnika o radu Gradskog vijeća tim je veće što je HDZ BiH kreirao Poslovnik pun kontradiktornosti, a pojedine izmjene Poslovnika iz prošlog saziva bile su donesene s ciljem gušenja oporbe. Danas kada je HDZ BiH oporba ne odgovara im takav Poslovnik o radu Gradskog vijeća kojeg su sami donijeli.

Neka licemjeri iz HDZ-a BiH objasne javnosti na temelju kojih članaka Poslovnika su vrbovali našu vijećnicu Anđelu Damjanović da prijeđe u njihovu stranku, jer joj „samo oni mogu osigurati radno mjesto“

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća usvojena je i odluka o povećanju naknada izabranim gradskim vijećnicima. Upravo su vijećnici HDZ-a BiH bili najsnažniji zagovaratelji povećanja naknade koja je jedna od najnižih u državi, ali su glasanjem protiv ovih izmjena pogazili danu riječ da će podržati povećanje. Ukoliko je vijećnicima HDZ-a BiH velika naknada od 200 KM mjesečno pozivamo ih da se odreknu naknade i sredstva preusmjere u humanitarne svrhe, ili sportsku infrastrukturu koja ih je silno ražalostila.

Navode iz ureda za informiranje GO HDZ 1990 Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok