Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u suradnji s Centrom izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, uz podršku Grada Livna te na inicijativu Srednje strukovne škole pokrenulo je projekt Uspostava sustava podrške cjelovitom razvoju potencijalno darovitih učenika.

Veliki entuzijazam u ovom projektu pokazali su djelatnici Osnovne škole „Fra Lovro Karaulaˮ Livno čiji tim u ovom projektu čine: Ana Ćavar, Boško Pavić, Danijel Budiša, Davorka Fabrij, Dona Hrga, Marija Marinčić, Antonija Andabak, Snježana Teklić i Valentina Matić. 

U subotu, 15. svibnja 2021. godine u prostorijama Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije u Splitu održan je radni sastanak sudionika u ovom projektu, a sastanku su nazočili i djelatnici Osnovne škole „Fra Lovro Karaulaˮ Livno i članovi Tima u programu Uspostave podrške cjelovitom razvoju potencijalno darovitih učenika: Antonija Andabak, Davorka Fabrij i Marija Marinčić.

Tijekom ovoga posjeta imali su priliku dobiti više spoznaja o inovativnom načinu rada u matematičkom i prirodoslovnom području te su s darovitim učenicima i kolegama sudjelovali u radionicama Fraktali, Hotel za kukce i Kako otkriti bolest imunohistokemijski.

Kako bi potencijalno darovita djeca dobila odgovarajuću podršku koja im je potrebna za ostvarivanje njihovih mogućnosti, potrebno je razviti sustav identifikacije takvih učenika te odgojno-obrazovne djelatnike upoznati s načinima rada s darovitim učenicima što je i zadaća ovoga Tima koji prolazi usavršavanje s ciljem uspostave podrške darovitim učenicima i u našem odgoju i obrazovanju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok