Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH dr. Dragan Čović i predsjedavajuća Zastupničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto boravili su u službenoj posjeti Livnu.

Sastali su se s gradonačelnikom Livna Darkom Čondrićem u zgradi Gradske uprave.

HBŽ: Čović podržao rad źupanijskog odbora HDZ-a BiH

Na sastanku je bilo riječi o funkcioniranju Gradske uprave, suradnji s višim razinama vlasti, projektima koje realizira Grad Livno te planiranim aktivnostima lokalne razine vlasti.

Gradonačelnik Čondrić kao domaćin održanog sastanka predsjednika Čovića i zamjenicu predsjednika Krišto upoznao je sa implementacijom izbornih rezultata, aktualnim i kapitalnim projektima te političkom situacijom u Livnu.

Gradonačelnik je istaknuo da će infrastrukturni projekti, kao i oni u energetskom sektoru biti među prioritetima. Istaknuo je dovršetak izgradnje sekundarne vodovodne mreže na potezu Livno-Lusnić, te sekundarne vodovodne mreže u Mišima.

Goste je upoznao s projektima socijalnog aspekta te govorio o samom funkcioniranju gradske uprave naglasivši trenutačno najaktualniji projekt uspostavljanja novog katastra. Razvoj gospodarstva, i ekonomski rast, dijelom će zaustaviti i iseljavanje, te su nužne konkretne mjere za podizanje malih i srednjih poduzeća, poticaji za poljoprivredu i stočarstvo, pomoć i poticaji za mlade, kao i dodatna ulaganja i razvoj privatnog sektora kroz bolju suradnju s domaćim gospodarstvenicima, istaknuo je gradonačelnik Čondrić.

Zahvalio je na dolasku i podršci za koju je kazao da je od iznimnog značaja a u dijelu u kojem je govorio o planiranim aktivnostima Grada Livna po pitanju infrastrukturnih projekata istaknuo je gradnju nove zgrade dječjeg vrtića.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i zamjenica predsjednika Borjana Krišto podržali su planirane aktivnosti koje su čuli na sastanku na kojem je zaključeno da će dužnosnici viših razina uvijek će biti na raspolaganju za bilo kakvu pomoć kada je ona potrebna.

Predsjednik Čović je na dar gradonačelniku uručio autorsku knjigu “Iznad crte” dok je gradonačelnik, govoreći o potpori Grada Livna malim poljoprivrednim proizvođačima kao i svima drugima koji se bave vlastitom proizvodnjom, predsjedniku i zamjenici predsjednika uručio dar s livanjskim proizvodima.

Posjet Predsjednika Čovića i zamjenice Krišto Livno nastavljen je u prostorijama HDZ-a BiH te susretom s članovima Županijskog i Gradskog odbora.

Navedeno je iz gradske uprave Livna.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok