U četvrtak, 31. ožujka 2022. godine, u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke održana je prezentacija projekta Procjena digitalne zrelosti škola u organizaciji Zavoda za odgoj i obrazovanje i IT Centra Sveučilišta u Mostaru – SUMIT.

Prezentaciju su vodile predstavnice Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, voditeljica procesa Digitalna zrelost škola u školama u Republici Hrvatskoj, Dragana Kupres i ekspert procesa, Jasna Tingle.

Prezentaciji je nazočila ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Gordana Nakić znanosti, ravnatelji i SUMIT koordinatori osnovnih i srednjih škola, te predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Na početku prezentacije prigodnim riječima prisutnima se obratila ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje, Jadranka Bošnjak, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije Sveučilišta u Mostaru, Tomislav Volarić, ravnatelj Zavoda za školstvo Mostar, Željko Ćorić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Gordana Nakić, te Juraj Bilić, zamjenik ravnatelja Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET.

Voditeljica procesa Digitalna zrelost škola u školama u Republici Hrvatskoj, Dragana Kupres predstavila je okvir digitalne zrelosti (planiranje, upravljanje i vođenje; digitalne tehnologije u učenju i poučavanju; razvoj digitalnih kompetencija; digitalna kultura i infrastrukturu), kao i sami sustav i važnost digitalne zrelosti za pojedinu školu.

Ekspert procesa, Jasna Tingle prisutnima je približila primjenu digitalnih tehnologija u učenju i poučavanju.

Digitalna zrelost škola ima sve veći značaj u današnjem modernom svijetu, a podrazumijeva opremljenost učionica, kabineta, djelatnika i učenika koji posjeduju IKT – opremu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok