Jučer je u uredu predsjednika Vlade Hercegbosanske županije održan radni sastanak predsjednika Vlade HBŽ, Ivana Vukadina i ministra financija HBŽ, Draška Dalića s članovima Uprave ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres.

Mario Mašić, generalni direktor i Ilija Musić, izvršni direktor za poslove financija ŠGD-a Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres, upoznali su predsjednika Vlade i ministra financija HBŽ o trenutnom stanju i poslovanju ŠGD-a Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres, mogućnostima budućeg razvoja, daljnjoj kontinuiranoj stabilizaciji financijske situacije u poduzeću, te o ulozi poduzeća u odnosima i suradnji s privrednim subjektima s kojima poduzeće posluje, posebno s onima na području Hercegbosanske županije.

Kako su istaknuli predstavnici ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres, poduzeće je ponovno, kao što je to bilo i 2020. godine na čelu s aktualnom Upravom, financijski poslovalo pozitivno, te je financijska neto dobit u prethodnoj kalendarskoj godini iznosila  1.566.634,70 KM.

Predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Vukadin i ministar financija HBŽ Draško Dalić, istaknuli su kao i na prethodnim sastancima kako je za buduće kvalitetno i legalno poslovanje neophodna suradnja poduzeća s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u županiji, prije svega kroz obavezno godišnje podnošenje izvješća o svome radu Skupštini Hercegbosanske županije kao osnivaču. Od strane predsjednika i ministra navedeno je kako daljnja financijska stabilizacija i pozitivno poslovanje poduzeća već dvije uzastopne godine raduje te predstavlja plod dobrog rada aktualnog vodstva.

Na sastanku je dogovorena raspodjela financijske neto dobiti iz prethodne kalendarske godine (1.566.634,70 KM) na način da će 300.000,00 KM ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o.  uplatiti u proračun Hercegbosanske županije, a od uplaćenih sredstava  Vlada Hercegbosanske županije planira izdvojiti 150.000,00 KM za nabavku udžbenika učenicima osnovnih škola, dok će drugih 150.000,00 KM biti uplaćeno zdravstvenim institucijama na području županije kao potpora za saniranje njihovih financijskih gubitaka. Ostatak neto dobiti iz prethodne kalendarske godine u iznosu od 810.064,00 ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres iskoristit će za saniranje lošeg financijskog poslovanja iz prijašnjih kalendarskih godina ( 2019. godina i ranije ) kada je poduzeće poslovalo s minusom. Iznos od 299.907,70 KM predviđeno je utrošiti u donacije i sponzorstva za kulturne institucije i udruge, socijalne i humanitarne organizacije, vjerske zajednice, športska udruženja, udruge građana… Ostatak sredstava    10 % od cjelokupne financijske neto dobiti u iznosu od 156.663,00 ostat će poduzeću kao obvezna pričuva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok