Glavno ročište u disciplinskom postupku protiv suca Općinskog suda u Livnu Olivera Badrova zbog neopravdanog kašnjenja u izradi odluka, bit će održano 29. lipnja, rečeno je nakon što je Disciplinska komisija prihvatila da budu izvedeni svi predloženi materijalni dokazi.

Kako javlja Detektor.ba, na pripremnom ročištu prihvaćeno je izvođenje dva dodatna dokaza disciplinskog tužitelja, koji je na prošlom ročištu predložio 18 materijalnih dokaza. Komisija je prihvatila da bude izveden i veliki broj dokaza tuženog, koji se nije pojavio na ročištu, a koga je zastupao odvjetnik Emir Karača.

Karača je kazao da odustaje od ranije predloženih svjedoka, na što je disciplinska tužiteljica Nejra Bajić rekla da onda i ona povlači prijedlog za jednog svjedoka.

Pripremno ročište ranije je odgođeno jer je tužena strana predložila više od 150 dokaza, pa je ostavljen rok od osam dana za njihovo dostavljanje, kako bi se svi s njima upoznali. Dokazi nisu dostavljeni u zadatom roku, nego tek jučer (05.05.2022.), pa je predsjedavajuća Disciplinske komisije Sanela Gorušanović-Butigan izrekla opomenu.

Za 29. lipnja planirano je izvođenje materijalnih dokaza, kao i završnih riječi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok