U ponedjeljak 7. lipnja 2022. godine u Livnu je održan međustranački sastanak između HDZ 1990 i Hrvatskog nacionalnog pomaka (HNP).

Domaćini sastanka su bili Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990 i Jozo Ćosić, predsjednik ŽO HDZ 1990 HBŽ, a izaslanstvo HNP-a su predvodili Ivan Vukadin, predsjednik HNP-a, te Ante Tadić, tajnik HNP-a.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dviju stranaka u Vladi Hercegbosanske županije te je na temelju toga dogovorena buduća koalicija.

S obzirom da su obje stranke izvršile prijavu za sve razine vlasti, dogovoren je zajednički nastup HDZ-a 1990 i HNP-a za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovine. Time će se pokazati istinsko hrvatsko zajedništvo ovih dviju stranaka.

Stavljajući nacionalni interes iznad interesa političkih stranaka, zaključeno je da HDZ 1990 i HNP neće imati kandidata za člana Predsjedništva BiH te da će podržati zajedničkog kandidata Hrvatskog narodnog sabora kako bi se spriječila daljnja uzurpacija ove pozicije od strane nelegitimnih predstavnika.

Izražen je optimizam ovih stranaka vezano za uspjeh na predstojećim izborima, te je dogovorena i buduća koalicija nakon općih izbora u Hercegbosanskoj županiji.

Navode iz HDZ-a 1990 HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok