• Short title article: Politika

Jučer je u prostorijama HDZ-a 1990 u Livnu održana 3. redovna sjednica Županijskog odbora HDZ-a 1990 Hercegbosanske županije.

Uz aktualnu političku situaciju, članovi Odbora raspravljali i o pripremama za lokalne izbore koji slijede u listopadu.

Predsjednik ŽO HDZ 1990 HBŽ Jozo Ćosić obavijestio je članove Županijskog odbora o dosadašnjim pregovorima za uspostavu vlasti, postignutim koalicijskim sporazumom najprije između HDZ-a 1990 i Hrvatskog nacionalnog pomaka, a potom i s drugim političkim strankama koje trebaju činiti buduću županijsku vlast. Po riječima predsjednika Ćosića, do zastoja u formiranju nove Vlade Hercegbosanske županije došlo je zbog unutarstranačkih problema jednog od partnera za formiranje vlasti, ali se rješenje tih problema očekuje uskoro.

Zaključeno je da HDZ 1990 ostaje dijelom postignutog sporazuma i daje potporu mandataru za formiranje Vlade za nastavak konstruktivnih pregovora za što brže formiranje vlasti u Hercegbosanskoj županiji.

Predsjednici općinskih i gradskog odbora s područja Hercegbosanske županije prezentirali su Županijskom odboru projekciju rezultata za nadolazeće izbore. HDZ 1990 očekuje na sljedećim izborima zadobiti većinsku potporu birača i tako, zajedno s partnerima, preuzeti odgovornost za upravljanje svim gradovima i općinama županije. S tim u vezi, predsjednici općinskih i gradskog odbora s područja županije dobili su zadatak pokretanja službenih razgovora oko suradnje s drugim političkim strankama, kao i intenziviranju rada vezanog za pripreme predizborne kampanje.

S ciljem postizanja što boljeg rezultata i vođenja kampanje na prostoru cijele županije, Županijski odbor HDZ 1990 HBŽ je donio potrebne odluke vezane za žurno formiranje Općinskog odbora HDZ 1990 u Bosanskom Grahovu.

Navodi se u priopćenju iz HDZ-a 1990 HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok